Channel manager

Channel manager, otelinizdeki OTA, GDS ve kendi web siteniz üzerindeki fiyatların düzenlenmesine, müsaitlik durumunun ve promosyonların ayarlanabildiği bir sistemdir. Otel sahipleri için işlerin kolaylaştırılması ve sürecin yönetilmesinde etkili bir sistem sağlayan Channel manager, büyük otellerde çok daha fazla sistemi bir arada tutmaktadır. Hataya yer vermemeniz adına bu sistemin kullanılması ve sizlere sağlayacağı faydaları bilmenizde büyük bir yarar olacaktır. Bu yazımızda sizler için Channel Manager nedir? Ne işe yarar? Gibi konuları detaylı bir şekilde anlatacağız.

Channel Manager Nedir?

Channel manager denildiğinde genel olarak yazılımın ilk çıktığı dönemlerde temel amacı anlaşılmıyordu. Bu nedenle çoğu otel sahibi bu fikre kolay bir şekilde yaklaşmaz. Ancak günümüzde teknolojinin yoğunlaştığı bu dönemlerde channel manager nedir denildiğinde bilinirlik noktası oldukça yüksektir. Bu nedenle kullanım oranı da son dönemlere baktığımızda bir hayli artış göstermiştir. Yazılım temel olarak hotel sisteminizi tek bir elden hızlı bir şekilde yönetmenizi hedefler. Sisteminize dair ne varsa channel manager üzerinden hızlı bir şekilde ayarlayabilir ve güncelleyebilirsiniz.

Channel Manager Kullanımı

Channel manager nedir konusunda sistemin temelini anlatmak için örneklerle ilerleyebiliriz. X otelinin online işlerinden sorumlu bir çalışanın görevleri arasında online platformlardaki müsaitlik durumunu ve fiyatları ayarlamak yer alır. Bu durumda bu çalışan her online platforma girip, otel ayarlarını değiştirmek durumundadır. Booking, Agoda, Hotelbeds, Jolly, Hotels gibi birçok online otel sitesi için ayrı bir çalışma yapmak zorunda kalacaktır. Ancak bu noktada tüm belirtilen online kanalların extranet sistemleri farklıdır. Çalışan her extranet sistemini öğrenmek ve bunları hatasız kullanmak durumundadır.

Channel manager booking kapsamında ise bu durumlardan hiçbiri yaşanmaz. Sistem olarak tüm fiyat, promosyon ve müsaitlik durumunu düzeltmenizi sağlar. Yaptığınız tüm değişiklikler diğer extranetlere işlenir ve ayrı ayrı uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aynı zamanda sistemin kolay kullanımı nedeniyle de büyük bir zamandan kazanç elde edebilirsiniz. İşlerin hızlı yürümesi ve müşteri memnuniyeti için bu sistem en iyi deneyimi sizlere sunacaktır. Bunun yanı sıra kullanımını oldukça iyi bilmeniz gerekir.

Sistem olarak karmaşık bir yapıya sahip olan Channel manager, işinin ehli kişiler tarafından kurulması gerekmektedir. Hatalı ya da yanlış bir kurulum sonrasında otelinizin işlerini kolaylaştıracak olan bu sistem size hiçbir kazanç elde ettirmeyebilir. Bunun önüne geçmek için Channel manager hotel sistemini profesyonel kişilerden yardım alarak kurmalı ve eğitimlerini almasınız. Aksi takdirde ürününüz sizlere hiçbir fayda sağlamaz.

Kullanım noktasında birçok farklı detay söz konusudur. Ürünün sistemini anlamak için yapıları iyi bir şekilde bilmeniz gerekir. Kullanmaya başladıktan sonra ise sizler için büyük bir mucize oluşturan bir sistem olacaktır. Channel manager ne demek denildiğinde ise hayatı kolaylaştıran büyük yazılımlardan biri olarak tanımlayabilir noktaya ulaşacaksınız. Oteliniz kazanırken, sizde zamandan büyük bir şekilde kazanacak ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutacaksınız.

Avantajları

Oteller için müsaitlik durumu, fiyat ve promosyon ayarlanması büyük bir işlemdir. Her sistemde ayrı ayrı ayarlamak ve bir sistemde düşük fiyat görünürken, farklı bir sistemde yüksek fiyat görünmesi doğru bir hareket değildir. Bu hem müşterilerin kafasını karıştır hem de sizlere olumsuz geri dönüşler sağlar. Bu noktada channel manager booking avantajları ise oldukça büyüktür. Bu avantajlar;
• Otel programınız ile tam entegre bir şekilde çalışır.
• Channel manager kurulumu sonrasında tam ekranda onlarca kanala tek dokunuşla fiyat, müsaitlik durumunun ayarlanması satışları artırır.
• Kanallardan gelen rezervasyon bilgileri otomatik olarak sisteme işlenir.
• Sistem ayarlanan müsaitlik durumunu tüm kanallara gönderir ve her satış sonrasında tüm kanallardaki müsaitlik bilgisini günceller.
• Müsaitlik bilgileri tüm kanallarda doğru olarak görülmesi nedeniyle overbooking durumu yaşanmaz.
• Kanalların onayından geçen her sertifikalı yazılım ile bilgileriniz doğru ve güvenilir olarak kanallara iletilir.
• Oda fiyatları formül sistemi ile birbirine bağlanabilir ve bir fiyat girdiğinizde tüm oda fiyatlarının aynı derece oluşmasını sağlayabilirsiniz.
• Minimum geceleme durumu kanallara işlenir ve özel günlerde istenilen geceden az rezervasyon durumlarının yapılmasının önüne geçilebilir.
Her kanal için farklı indirim oluşturabilir ve girdiğiniz fiyatın her kanal için otomatik olarak gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Avantajlarına bakıldığında channel manager ne demek denildiğinde aslında büyük bir yardımcı ve hayat kurtarıcı bir sistem olduğu söylenebilir.
Meta Başlık: Channel Manager
Meta Açıklama: Channel manager, OTA alanındaki tüm sistemleri yönetmek için gerekli olan ortak ve kolay bir sistemdir.

Anahtar Kelimeler: channel manager, channel manager nedir, channel manager ne demek channel manager hotel channel manager booking, channel manager pro, channel manager pro apk

Yorum bırakın

Be One Step Ahead With Resclick!