Extranet Yapısı ve Kullanımı

Otel yönetimi içerisinde müşterilerinize kendinizi iyi tanıtmak ve olanaklarınızı göstermek büyük önem taşır. Reklam ve tanıtım çalışmaları ile iyi geri dönüşler alabilirsiniz. Ancak müşterilerinizi kendine çekmek ve iyi bir otel yönetmek istediğinizde yapmanız gereken bir diğer işlem ise otelinizi booking kanallarında iyi bir şekilde tanıtmak ve doğru bir yönetim sağlamaktır. Extranet, otelinize dair tüm bilgileri online rezervasyon kanallarında düzenlemenizi sağlayan bir yönetim panelidir. Sürekli olarak güncel tutulması gereken bu alan, otelinizin bir ön yüzü olarak da görülmektedir.

Extranet Nedir?

ResClick - Reservation System

Otel içerisinde sunulan oda sayısı, fiyat bilgisi, müşteri yönetimi ve diğer tüm işlemler belirli bir alan üzerinden yürütülmelidir. Bu alanlar ise rezervasyon kanalları olarak bilinir. Günümüzde bilinen ve alanında en iyi olan Booking, Jolly, Ets, Hotelbeds, Hotels, Trivago gibi siteler içerisinde otelinizin tanıtımını yapmanız ve rezervasyon almanız gerekir. Tüm bu süreci yöneteceğiniz alan ise extranet olarak bilinmektedir.

Extranet nedir denildiğinde ilk olarak bilinmesi gereken yönetim paneli sistemi olduğudur. Ancak her sistem birbirinden farklı olması nedeniyle kullanım aşamaları ve kullanım noktaları çok farklıdır. Online rezervasyon sistemleri sizler için belirli bir giriş alanı sağlamakladır. Bu girişler, otelinizin bilgilerini yönetmeniz adına gerekli olmakla birlikte bir eğitim süreci de gerektirir.

Extranet altyapısı rezervasyon sistemi kapsamında değişiklik gösterir. Bu nedenle her sistemin giriş alanı ve hızı aynı değildir. Bu alanla ilgilenecek otel görevlilerinin ise her sistem hakkında bir eğitim alması gerekir. Aynı zamanda bu alanlar otelinizin gerekli bilgilerini güncel tutmanız gerektiği bir nokta olması nedeniyle düzenli olarak kontrol edilmelidir. Tüm bu alanları tek bir noktadan kontrol etmek adına ise channel manager kullanabilir ve yönetimi tek ele düşürebilirsiniz.

Extranet Kullanımı ve Bilgi Girişi

Extranet nedir, nasıl kullanılır, bilgiler nasıl düzenlenir gibi birçok farklı soru alanı bulunmaktadır. İlk olarak bu alanda online rezervasyon sisteminin yapısını çözmek büyük önem taşımaktadır. Bilgi sahibi olmak, bu alanların yönetiminde iyi olmak ve biraz bilgisayar bilgisi ile sürekli olarak güncel bir alan oluşturmanız gerekir.

ResClick - Reservation System

Online otel rezervasyon sistemleri oteliniz hakkında bilgileri girmeniz adına sizlere extranet ara yüzü ve extranet admin paneli sistemini belirtecektir. Gerekli kullanıcı bilgileri ve şifre de sağlandıktan sonra otelinizi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Her sistemin kendine özgü bir ara yüzü ve alt yapısı olduğunu belirtsek de otelinizin tüm bilgileri her sistemde aynı olmalıdır. Bu sayede müşterileriniz oteliniz hakkında olumsuz düşüncelere kapılmaz ya da istenmeyen durumlar ortaya çıkmaz.

Extranet Bilgi Düzenleme

Overbooking teknolojinin en az gelişmiş olduğu zamanlarda birçok otelin en büyük sorunlarından biri olarak görülmekteydi. Günümüzde de düzgün bir şekilde düzenlenmeyen ve güncellenmeyen sistemler nedeniyle bu durum yaşanmaktadır. Extranet booking sistemi üzerinden güncel müsaitlik durumunun ayarlanmaması halinde otelinizin gereğinden fazla müşteri rezervasyonu olması Overbooking durumu olarak bilinir. Bu durumdan kurtulmak adına ise sistemi her zaman güncel tutmanız önemlidir.

 Extranet kullanımı sırasında ilk olarak otelinizin tanıtım yapısını sunmalısınız. Otel ve oda resimlerinin doğru bir açıdan tanıtım amaçlı çekilmesi, müşteri kapasitesini de artırır. Aynı şekilde oda bilgilerini ve olanaklarınızı da girmeniz gerekir. Her odanın farklı bir imkân sağlaması ve oda içerisindeki olanakların belirtilmesi oldukça önemlidir. Bu alan, otelinizin sabit olarak kalacağı ve değişikliğe gidilmedikçe farklı bilgilerin girilmesine gerek olmayan alanlardan biridir.

Oda sayısı, oda bilgileri, otel bilgileri gibi çeşitli bilgilerden sonra ise en önemli bilgi sistemleri devreye girmektedir. Booking alanında iyi bir hizmet verebilmek adına müsaitlik durumunuzu ve fiyatları her zaman güncel tutmalısınız. Bu sayede müşterileriniz gerekli bilgileri ilk elden öğrendikten sonra otelinizde daha konforlu bir tatil geçirebileceğine ikna olacaktır. Güven kazanma noktası olan bu alanda da extranet sistemini doğru kullanmak büyük önem taşımaktadır.

Satışlarınızı artırmak ve rezervasyonlarınızı düzenlemek adına extranet sistemine ihtiyaç duyarsınız. Günlük olarak düzenleyeceğiniz bu alan satışlarınızda da büyük fark oluşturacaktır. Bu sistemler üzerinden belirlemeniz gereken diğer bir yapı ise ödeme seçenekleridir. Otelde ya da online olarak ödeme seçenekleri ile müşterilerinize geniş bir alan sunabilirsiniz. Aynı şekilde iptal bilgileri için de belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermelisiniz. İptal koşullarınıza bağlı geri ödeme yapılması gerektiğinde ise yine sistem üzerinden en kısa sürede bu işlemleri gerçekleştirmelisiniz.

Extranet Eğitimleri

Otel rezervasyon sistemleri, otelinizi yönetmeniz adına sizlere gerekli bilgileri sunmak için bir extranet booking alanı oluşturur. Ara yüz bilgileri, eğitimler ve bilgi düzenleme işlemleri ise tamamen rezervasyon sistemleri üzerinden sizlere sağlanmaktadır. Online alanlarla ilgilenen çalışanlarınızın bu eğitimleri alması ve doğru bir hizmet alanı oluşturması gerekir. Sistemlerinizi iyi bir şekilde yönetmek istediğinizde ise bu yapıları kullanarak, otelinize ve müşterilerinize gereken değeri verebilirsiniz. İyi bir yönetim ve rezervasyon sistemlerinizi düzenlemek adına tüm kontrolleri elinizde tutabilirsiniz!

Meta Başlık: Extranet Yapısı ve Kullanımı

Meta Açıklama: Extranet, otelinize dair tüm bilgileri online rezervasyon kanallarında düzenlemenizi sağlayan bir yönetim panelidir.

Anahtar Kelimeler: extranet, extranet altyapı, extranet nedir, extranet ara yüz, extranet booking, extranet otel, extranet admin

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!