META SEARCH

Meta search, arama sonuçlarınıza göre ilgili sorgu ekranlarını gösteren bir sistemdir. Otel ve turizm alanında ise OTA ların fiyatlarını toplu halde listeleyen bir platformdur. Meta search, arama kısmına herhangi bir bilgi yazmanız halinde sizlere bu bilgiye göre sonuçları listeleyecektir. Aradığınız otele ait fiyatları ve diğer detayları karşınızda tek bir hareket ile bulabilirsiniz. Üstelik buraya bağlı olan tüm  OTA ların fiyatlarını görerek. Bu alanda özellikle birkaç püf noktası yer almaktadır. Otellerin Meta kanallarında görünürlüğü sağlanarak satışların arttırılasını sağlar. Meta search hakkında hazırladığımız bu yazımızda sizler için tüm detayları bir arada sunduk.

Meta Search Nedir?

ResClick - Reservation System

Meta search nedir konusunda, konaklama tesislerinin fiyatları ve musaitliği hakkında bilgi toplayan bir araştırma platformudur. Bu sistemler tamamen anahtar kelime yapısı ile çalışmaktadır. Girdiğiniz her kelime bir anahtar kelime sayılır ve uygun olan sonuçlar tarafınıza sunulur. Her platformun kendine özel ayrı bir meta search alanı bulunmaktadır. Meta search gezginlerin tesisin resmi web sitesi de dahil olmak üzere farklı tekliflerin karşılaştırılmasını sağlar.

Meta search hotel kapsamında ise arama sonuçlarınıza odaklanır. Buradaki anahtar kelime ise ‘hotel’ ya da ‘otel’ olarak geçmektedir. Meta search aramalarınızdan belirli kelimeleri yakalar ve sistem üzerinden eşleştirdiği otellerle karşısına çıkar. Otelinizin meta search hotels kapsamında çıkması müşteri kazanımı ve bilinirlik kazanımı açısından büyük önem taşır.

Meta Search Sistemi

Bir otel için Meta sonuç ekranları, otelin resmi web  internet sitesi ile birlikte gelmesi durumunda alt yapının iyi bir şekilde oluşturulmuş olması gerekir.Otelinizi Meta Search arama motorlarında çıkarmak için META search sistemleriyle entegrasyonu olan bir teknoloji şirketi kullanmanız gerekir.  

Meta search aslında farklı açılardan bakıldığında bir tanıtım hizmetidir. Otelinizi üst sıraya çıkarmak ve müşteri çekmek için oluşturduğunuz tüm anahtar kelime ve etiket kavramları ile bir marketing çalışması yapmaktasınız. Meta search marketing üzerinde sizler için etkili bir sonuç ve sorgu durumunu oluşturur. Otelinizin adı ya da bulunduğu konuma göre ilk çıkan otellerden biri haline gelmesi için bu arama sisteminin etkili kullanılması gerekmektedir.

Meta Search Gelişmeleri

Online seyahat acenteleri olarak baktığımızda meta search aslında çok eski bir döneme dayanmamaktadır. 2013 yılında TripAdvisor tarafından oluşturulan ve fiyat karşılaştırma açısından yapılan bu işlem büyük bir tepki toplamıştı. Meta search hotel kapsamında TripAdvisor dünyanın en büyük otel yorum platformunu sunar. Eklediği bu özellik ile fiyat karşılaştırması yapmaya başlaması, rakipleri arasında büyük bir olay olmuş ve hepsini geride bırakmıştır. Meta search özellikle 8 senedir kullanılan ve otellerin hotel website kapsamında arama hacimlerini genişleten bir sistem oluşturmaktadır.

Tarihine baktığımızda ,Google yıllardır bu sistemi kullanarak, sitelere bir ön sıralama ve arama hacmi sunmaktadır. Buna göre siteler Google platformlarına uyumlu hale gelmek için ekstra alt yapı çalışmaları yapmaktadır. Son dönemlerde eklenen meta search hotel kavramı ise Google tarafından direkt bağlanmaktadır. Aynı zamanda bu veriler Google üzerinden geldiği için müşterilere bir fiyat bilgisi verilmektedir. Kişilerin özellikle aramalarında fiyat noktasının önde olması çoğu otel için büyük bir satış hacmi oluşturmaktadır. Google özellikle bakmış olduğu uyum sayesinde sitelere belirli verileri düzenli olarak gönderir. Bunun için ise Google Hotel Ads sistemini kullanmaktadır.

Meta search marketing alanında bir çalışma hizmeti sağlar. Direkt olarak Google tarafından sağlanan bu sistem ise Hotels Ads kapsamı içerisinde yapılır. Genel olarak SEO sistemine benzese de sadece otellerin ve bilgilerinin yer aldığı bir sistemdir. Meta search alanında etkin bir şekilde ortaya çıkmak ve otelinizin tanıtımını yapmak adına Google Hotel Center gibi sistemleri kullanmayı bilmeli ve bu arayüzleri otelinizin bilgilerine eklemelisiniz. Burada yapacağınız detaylı bir çalışma ile hem Google üzerinde hem de aranan OTA üzerinde hacim olarak büyük bir veri toplayabilirsiniz.

Meta search booking kapsamında sizler için bir hacim ve müşteri çekme alanı oluşturur. Özellikle girilen kilit kelimeler sizler için ilk sıra anlamına gelebilir. Bu nedenle otel bilgilerini girerken detaylı bir araştırma yaparak meta search için uyumlu hale getirmeniz gerekmektedir. Oteliniz için en iyisini yapmak sizin elinizde.

Meta Başlık: Meta Search

Meta Açıklama: Meta Search otelinizin bilgilerine göre arama hacmini artıran ve otelinizi üst sırada çıkarmak için sağlanan bir sistemdir. 

Anahtar Kelimeler: Meta Search, Meta Search hotel, Meta Search hotel marketing, Meta Search hotel website, Meta Search nedir, Meta Search ne demek, Meta Search hotels

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!