Online Booking Nedir? Otel Ve Konaklama Sistemleri

Otel yönetiminde iyi bir hizmet vermek çok önemlidir. Müşterilerinize iyi bir hizmet vermek, konforlu bir alan sağlamak ve diğer hizmetleri bir bütün olarak sunmak adına çalışma sağlanmalıdır. Tüm bu yapılar dışında otel rezervasyon yönetiminde de etkili olmanız gerekir. Doğru bir rezervasyon işlemi ve otel kapasitelerinin yönetilmesi için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Online booking module yapısı, müşterilerinizin otelinize rezervasyon yapmasını sağlayan ve gelen rezervasyonların kontrol edilmesini sağlayan bir sistemdir. İyi bir ara yüz ve platform yönetimi olan bu sistemin kullanımı ve konaklama yapısının kullanılması çok önemlidir.

Online Booking Nedir? Nasıl Kullanılır?

ResClick - Reservation System

Online booking nedir sorusu kapsamında otelinizin rezervasyon sistemini sağlamak adına kullanılan yapılardan biridir. Sistem yapısına baktığımızda otelinizi kontrol etmek için büyük bir etki göstermektedir. Otelinizi en iyi şekilde sunmak ve bu alanlarda rezervasyonları toplamak adına sabit bir bilgilendirme yapılması gerekir. Otelinizin müsaitlik durumu, fiyat bilgisi gibi tüm sistemler bu alanda yer almaktadır.

Rezervasyon modülü, OTA içerisinde otelinizin iyi bir hizmet vermesi için gerekli olan yapılardan biridir. Booking sistemi içerisinde otelinizin profilini oluşturmak ve gerekli bilgileri vermek gerekir. Fiyat, promosyon ya da müsaitlik durumlarını ayarlayabildiğiniz bu yapı, her sistemde farklıdır. Bu sisteme extranet adı verilmektedir. Profiliniz oluşturabileceğiniz ve sizlere tüm bilgileriniz için detaylı bir panel oluşturan bu yapının kullanılması da çok önemlidir.

Extranet her site içerisinde farklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle her sistemi iyi bir şekilde öğrenmek gerekir. Bilgilerinizi doğru girmek, her sistemde aynı miktarda rezervasyon sunmak gerekmektedir. Online booking sistem yapısına bağlı olarak müsaitlik durumunu algılar ve gerekli rezervasyon hizmetlerini sizlere sağlamaktadır. Müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak ve Overbooking durumundan kurtulmak adına bu sistemin kullanımına önem verilmelidir.

Overbooking Nedir? Online Booking Module Nasıl Engeller?

Otel yönetiminde oda sayısı ve odaya göre fiyat, müsaitlik durumunun belirlenmesi büyük önem taşır. Jolly, Booking, Hotelbeds gibi tüm sistemlerde sunduğunuz hizmeti iyi bir şekilde sağlamak adına bilgileri doğru şekilde sağlamalısınız. Doğru bir yönetim olmaması ve rezervasyonların kontrol edilmemesi sonucunda ise Overbooking durumu yaşanmaktadır. Overbooking, otelinizdeki oda sayısı ve müsaitlik durumuna göre gerekenden fazla rezervasyon yapılması anlamına gelmektedir.

ResClick - Reservation System

Otelinizde müsaitlik durumunuzdan fazla müşteri almanız mümkün değildir. Bu nedenle tüm online booking module yapısını en iyi şekilde düzenlemeniz gerekir. Online alanda hizmet vermenizi ve rezervasyon almanızı sağlayan bu sistem, otel düzenlemenizi de sağlamaktadır. Overbooking durumunu kontrol etmek ve bu yapılar üzerinden bunu engellemek adına düzenli olarak bilgi girişi yapmanız çok önemlidir.

Online rezervasyon sistemi içerisinde otelinizin iyi bir hizmet vermesi adına bu alanla görevli kişilerce düzenlenmesi gerekir. Extranet olarak bilinen booking ara yüzü ile günlük çalışmalar yapmalı ve gerekli şekilde hizmet vermelisiniz. Rezervasyon ya da iptal durumlarında odalarınızın sayısını her zaman güncel tutmanız gerekir. Bunun adına birçok farklı yöntemle güncel olarak düzenlemeler yapabilirsiniz.

Online Booking Modülü ve Konaklama

Oteller müşterilerine belirli avantajlar sağlamaktadır. Her otelin birbirinden farklı bir konaklama imkanları ve olanaklar sağlamaktadır. Buna bağlı olarak otelinizi booking sistemi üzerinde iyi bir şekilde kontrol etmeniz ve göstermeniz gerekir. Konaklama sistemlerine bağlı olarak yönetim sağlanmalıdır. Bunun için otelinizin tüm bilgilerini ve sayfa oluşumunu sağlamanız adına özel bir sitem kurmalısınız.

Extranet her online rezervasyon sisteminde sizlere belirli bir alan sağlar. Bilgilerinizi girdikten sonra otelinizin satış ve tanıtım noktaları bulunmaktadır. İlk olarak müşterilerinizi bu alan üzerinden çekmeniz gerekir. Sistem ilerlemesi ve modülün çalışması için yapı kontrolleri de büyük önem taşır. Müşterileriniz rezervasyon yapma aşamasında bir nevi sizlerin sistemine de bağlanmış olur.

Online rezervasyon içerisinde müşterileriniz ilk olarak bilgilerinizi görür. Olanaklarınızı, otelinizin hangi bölgelere yakın olduğunu, oda müsaitliğinizi, fiyat bilgilerinizi ve diğer tüm bilgileri görebilir. Müşterileriniz oda seçimi yaptıktan sonra rezervasyon aşamasına gelecektir. Bu noktada otelde ödeme ve online ödeme sistemlerine göre hizmetler sağlamalısınız. Rezervasyon işlemleri tamamlandıktan sonra ise oda sayısı sistem üzerinden otomatik olarak düşecektir.

Ota kapsamında otel extranet yapısına sistem belirli kapsamlarda bağlanır. Rezervasyonlar sisteme düştükten sonra bu bilgiler otel rezervasyon sisteminde de değişecektir. Aynı zamanda müşterilerinizin iptal hakları da bulunmaktadır. Otel olarak belirlediğiniz kurallara göre iptal sağlanabilir. Rezervasyon modülü tüm işlemlerin iptal edilmesi halinde ise oda sayısı ve müsaitlik durumu otomatik olarak tekrar belirlenmelidir. Otel kuralları içerisinde belirli bir iptal bedeli de bulunmaktaysa, ücret ödeme işlemleri gerekli şekilde yapılmalıdır.

Tüm otelinizin yönetimini ve rezervasyonlarını alacağınız bu sistem üzerinden gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz. Müşterilerinize iyi bir hizmet vermek ve gerekli koşulları sağlamak adına sürekli olarak güncelleme yapmanız gereken bu alanı farklı noktalarla da bağdaştırıp yönetebilirsiniz. Sistem yapısında rezervasyonların sisteme düşmemesi durumunda ise OTA ile hızlı bir şekilde görüşmelisiniz.

Meta Başlık: Online booking nedir? Otel ve Konaklama Sistemleri

Meta Açıklama: Online booking module yapısı, müşterilerinizin otelinize rezervasyon yapmasını sağlayan ve gelen rezervasyonların kontrol edilmesini sağlayan bir sistemdir

Anahtar Kelimeler: rezervasyon modülü, Online booking sistem, Online booking module, Online booking nedir, Online rezervasyon, Online rezervasyon sistemi

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!