ONLİNE SEYAHAT ACENTASI

OTA, Online Travel Agency, turizm ve otelcilik sektöründe büyük bir önem taşımaktadır. Turizm alanında klasik seyahat acentelerine karşı bir alternatif olarak üretilen bu sistem teknolojinin gelişmesi ile daha büyük bir konuma gelmiştir. Özellikle insanların seyahat alışkanlıklarına göre düzenlenen yapısı nedeniyle bu alışkanlıkları kolaylaştıran ve zamandan tasarruf ettiren sistemlerin tümüne denmektedir. Genel olarak online seyahat acenteleri ise bu alanda OTA kapsamında sizlere birçok seçenek sunmaktadır.

OTA Nedir?

ResClick - Reservation System

Teknolojinin gelişmesi ve birçok hizmete kolay ulaşım ile online seyahat sistemleri de ön plana çıkmıştır. OTA nedir denildiğinde ise kişilerin seyahat durumlarının yapısına göre ayarlamalar ve sonuçlar gösteren sistemlerin tümüne denmektedir. Bu teknoloji ve yazılımların gelişmesi ile birçok farklı kanal oluşumu söz konusudur. Otel sahipleri için daha fazla satış imkânı haline gelen bu alanlar online olarak sizlerin tüm sistemlerini düzenlemenize olanak sağlamaktadır. Tüm avantajları sağlayan bu sistem müşterilerin ekstra bir sistemi yönetmeleri anlamına da gelmektedir.

OTA ne demek denildiğinde, Booking, ETS, Hotelbeds, Jolly gibi sistemleri örnek gösterebiliriz. Bu sistemler günümüzün en büyük online seyahat acenteleri arasında yerini almaktadır. OTA turizm noktasından bakıldığında ise hem turizmi artırmak hem de kişilere farklı şehir, ülke gibi deneyimler yaşatmak açısından oldukça önemlidir. Otelinizi bu alanlarda doğru kullandığınız takdirde satış oranlarında büyük bir değişim söz konusudur. Doğru kullanımı sizler için yazının devamında detaylı bir şekilde anlatacağız.

OTA Kullanmalı mıyım?

Bir otelin online platform ortamında yer alması hem satış oranlarını hem de tanınırlığını büyük oranda artıracaktır. Bu nedenle OTA turizm ve konaklama açısından büyük bir yer sağlamaktadır. Otelinizi online sisteme açtığınızda birçok kişi için ulaşılabilir hale gelmiş olacaksınız. Bu nedenle OTA kullanımı sizler için oldukça önemli.

ResClick - Reservation System

Turizmde OTA ne demek konusuna bakıldığında ise kişilerin seyahat bilgilerine göre otelinizin ön plana çıkarılması ve sizlere ulaşılması anlamına gelir. Turizm alanında bu işleyiş büyük bir memnuniyet ve düzen arasında yapılmaktadır. Otelinizin ise birçok farklı kanalda yer alması sizler için riskin en aza indirilmesi demektir. Her sistemler otelinizin var olması, fiyat durumlarına ve promosyonlara göre OTA tarafından önerilmenize de olanak sağlar. Bu sayede ilk sırada yer almanız daha fazla müşteri çekmeniz anlamına gelmektedir.

OTA Doğru Kullanımı

Turizm alanında bir yere sahip olmak ve müşteri memnuniyeti sağlamak için sunduğunuz hizmetler çok önemlidir. Otelin konumu, oda sayısı, oda iç hizmetleri, günlük verilen hizmetler, kafe, kahvaltı, akşam yemeği gibi detayların yer alması ve bu hizmetlerin sağlanması büyük önem taşır. Bu nedenle her OTA booking kanalı için profesyonel bir profil oluşturmanız gerekmektedir. Bu profil hem otelinizi hem de sizlerin sağladığı hizmetleri göz önüne koyar.

OTA hizmeti içerisinde ayarladığınız her bilgi müşteriler tarafından yakalanmaktadır. Özellikle oluşturduğunuz profil sistemi önceliklidir. Her müşteri ilk olarak otelin yorumları yerine profiline bakmaktadır. Bu profilde ise sunulan imkanlar olarak yer alması gereken tüm bilgiler:

  • Lokasyon
  • Havaalanı, terminal, gar yakınlık durumu
  • Turistik yerlere uzaklık
  • Ulaşım
  • Otel ve oda görselleri
  • Spa, Gym gibi sportif faaliyetler
  • Evcil hayvanlar için olanaklar
  • Oda kahvaltı durumları
  • Çocuk etkinlikleri
  • Oda imkânları

Bu bilgiler özel olarak belirtilmesi gereken konulardır. Müşteriler ilk olarak bu alanlara bakarak, sağladığı imkânlara göre tercih yapabilmektedir. OTA hizmeti sizlere bu alanda müşteri çekmek için büyük bir fırsattır. Aynı zamanda oda fiyatlarının ayarlanması da büyük önem taşır her sistemde farklı bir fiyat görünmesi doğru değildir. Bu nedenle OTA hizmetinden yararlandığınızda her sistemin extranet sayfasından özel olarak ayarlamalar yapmanız gerekmektedir. Farklı fiyatlandırmalar otel sahiplerine olumsuz olarak dönüş yapar.

OTA sistemleri sizler için büyük bir satış alanıdır. Aynı zamanda overbooking sorununa yer vermemek adına büyük bir önem taşır. Sistemlerinizin doğru ayarlanması için günlük olarak kontrol edilmesi ve her birimin özel olarak incelenmesi gerekir. Fiyat noktasında her extranet için ayrı bir çalışma yapmalısınız. Bu çalışmaların iş zamanından kaybı nedeniyle channel manager gibi bir sistem kullanarak tüm OTA hizmetlerini bir arada kullanabilirsiniz.

Online seyahat acenteleri direkt olarak otelinize hizmet eden sistemlerden biridir. Sizlere sağladığı yapı sayesinde bulunduğunuz konuma göre müşteri çekmenizi sağlayabilir. Ancak bu noktada OTA hizmeti sizden de bir karşılık beklemektedir. Doğru hazırladığınız ve fiyat, müsaitlik durumu gibi tüm bilgileri doğru girdiğiniz bir alanda sizler için herhangi bir risk kalmamaktadır. Otelinizi doğru bir şekilde tanıtmak sizlerin elindeyken, reklamını yapmak ve sizler için müşteri çekmek ise OTA tarafından yapılacaktır. Online kanallara girmeniz ve süreç yönetimini en iyi şekilde ayarlamanız müşteri memnuniyeti ve kullanıcı deneyimi üzerinde büyük bir etki bırakacaksınız. Tek yapmanız gereken otelinizin tanıtımını OTA sayesinde etkin bir şekilde gerçekleştirmek olacaktır.

Meta Açıklama: OTA, online seyahat acentesi olarak müşterilerin arama hacimlerine göre yer alan oteller için bir tanıtım ve rezervasyon sistemidir.

Anahtar Kelimeler: OTA, turizmde OTA nedir, OTA nedir turizm, OTA hotel, OTA ne demek, OTA booking, OTA hizmeti


Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!