Resclick Kanal Yöneticisi nedir ? Neden ihtiyacımız var ?

Channel’ın Türkçe karşılığı  kanal dır. Manager ise Yönetim  anlamına gelir Channel Manager tam karşılığına baktığımızda Kanal yöneticisi olarak adlandırılır  .

 Aslına biz Turizmde  Online seyahat acentalarına ( OTA s)  kanal diyoruz . Booking.com , Expedia , Otelz, Agoda  , ETS , Hotels.com , Agoda  Hotelbeds  Vs…  bunlar bir kanaldır .

 Bu her bir kanalın kendine ait bir extraneti vardır ve otelci herhangi bir fiyat değişikliği yapacağı zaman bu extranete girip fiyatları ve müsaitlik leri   her bir kanalın extranetinden ayrı ayrı değiştirerek yapması  gerekir . Ayrıca herhangi bir rezervasyon geldiğinde ilgili online seyahat acentasının extranetine girip bakmak gerekir . Operasyonel anlamda çok yoğun olan dönemlerde bu işlem vakit alan ve zor işlemdir. Resclick Channel Manager  tüm Online seyahat acentalarına bağlanıp ve fiyat , musaitlikleri kolayca tek ekrandan yönetmenizi sağlar.

Özellikle birden fazla rezervasyon kanalını kullanan oteller , kanal yöneticisi kullanarak büyük zaman tasarrufu sağlayacak ve operasyonuna yoğunlaşacaktır. Odalarımızı 3 farklı kanalda sattığımızı varsayalım. Eğer çift  ve tek kişi kullanımı için 2 farklı fiyatı olan 3 oda tipimiz varsa , bu bir yıl içinde güncellenmesi gereken 6570 fiyat anlamına gelir .

Aynı zamanda musaitlikleride güncellememiz gerekir. Yani kanalarrın birinde satış gerçekleştiğinde  diğer kanallar için daha az odamız olduğu anlamına gelir ve her kanalın ayrı ayrı yönetim sayfasına giderek giriş yapmamızı ve musaitlikleri update etmemizi gerektirir.Bu her rezervasyonda tekrarlanması gereken bir işlemdir. Bu bir yılı düşünürsek çok fazla iş anlamına gelir.

Kanal yöneticisi ise burada imdadımıza yetişir ve iş yükünün önemli bir bölümünü üzerimizden alır. Resclick Channel Manager Kullanım’ında  , bütün bilgiler tek bir panelde toplanarak diğer kanallarda rezervasyon ve diğer bilgilerin peşinde koşmamızı engeller. müsaitlik söz konusu olduğunda bir kanaldan bir rezervasyon aldığımızda  diğer kanalların musaitliği otomatik olarak güncellenir. Özellikle otelin oda sayısı sınırlı olduğunda  bu durum cok kritik bir hal alır. Örneğin bir tarih için otelinizde sadece bir odanın müsait olduğunu ve bu odaya 1 rezervasyon aldığımızı varsayarsak diğer kanallarda musaitlik otomatik olarak güncellenecektir. Kanal yöneticisi kullanarak sadece 1 oda musaitliğinizin kaldığı tarihte  sürekli alarm durumunda olmanıza gerek kalmadan operasyonunuza daha iyi odaklanabileceğiniz anlamına gelir. Yapılan işlenlerin ne kadar kolay olduğunnun gördüğünüzde , Resclick Channel Manager Farkı’nı göreceksiniz.

Bütün kanallardaki fiyatlar aynı olacağı  zaman bir kanal yöneticisinin bir tıkla bağlı olan tüm kanallarda fiyat güncellemesini  kolayca yapılır. Ancak hepsi bu değildir . Fiyatlar aynı olmadığı zaman bile , eğer aralarında belirli bir ilişki varsa bu kanal yöneticisine programlanabilir ve yine tek tıkla güncellenebilir.

Dahası kanal yöneticileri , otel yönetim programları ile de bağlanabilir . Bu şekilde telefonla bir rezervasyon alındığında ve kaydedildiğinde  kanal yönetimi bu durumdan haberdar olur ve bağlı tüm kanallarda ki musaitliği otomatik olarak günceller ve bir kanaldan rezervasyon geldiğinde , kanal yöneticisi bu kez bu bilgiyi diğer bütün kanallara ve otel yönetimi programı PMS e aktararak musaitliği eksiltir .

Resclick Kanal yöneticisinin sağladığı bu bağlantılar  işyerinde verimliliği arttırır ve zaman tasarrufu sağlar.

Kısaca otel rezervasyonlarının önemli bir bölümü online olarak gerçekleşiyor ve birden fazla satış kanalı kullanılıyorsa ve musaitliği anlık olarak güncel tutmak çok kritikse kanal yöneticisi çok gerekli ve şarttır .

Resclick kullanımı kolay , güçlü ve esnek bir kanal yöneticisidir ve birden fazla kanalda farklı fiyatları etkin bir şekilde kordine eder.

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!