Channel Manager ile Rezervasyonları Yönetmek

Otel yönetmek kolay bir işlem değildir. Bir otelin tüm alanları ile ilgilenmek, odaları kontrol etmek, müsait durumuna göre randevu vermek gerekir. Otelinize gelen bir müşterinin açıkta kalması ya da aynı odanın iki kişiye verilmesi kabul edilebilir bir olay değildir. Bu nedenle channel manager kullanımı büyük bir önem taşır. Channel manager, otel yönetimini sağlamak ve rezervasyonları düzenlemek adına en iyi yöntemlerden biri olarak kullanılmaktadır. Otelinizi daha iyi yönetmeniz ve yeni bir sisteme geçmeniz için gerekli olan bu yazılımı ve tüm sistemi sizler için anlatacağız.

Channel Manager Nedir?

ResClick - Reservation System

Oteliniz içerisinde yönetilmesi gereken birçok farklı alan bulunur. Oda yapısı da bu alanlardan biri olarak sistem içerisinde yer almaktadır. Odaların yönetilmesi ve belirli bir kontrol alanı oluşturmak istediğinizde ise yeni nesil teknolojiler kullanabilirsiniz. Channel manager nedir denildiğinde ise otelinizi yönetmek, odalarınızın müsaitlik durumunu, fiyat yapısını güncellemenizi ve yönetmenizi sağlayan bir sistem olarak söyleyebiliriz.

Channel manager hakkında daha net bir açıklama yapmamız gerektiğinde ise bir otel rezervasyon sistemini ele alabiliriz. Bir müşteriniz herhangi bir booking sitesi üzerinden rezervasyon yaptırmak istediğinde bu yapı ile karşılaşacaktır. Rezervasyon sırasında otelinizin imkanlarını, müsaitlik durumunu ve seçeceği odaya göre fiyatları görecektir. Bu noktada sürekli olarak güncelleme yapmakta önemlidir. Müşteri açısından bu şekilde bir alan söyleyen sistem, yönetim tarafından da farklı şekilde ele alınması gerekir.

Otel içerisinde online alandan sorumlu olarak çalışan kişi, otel bilgileri ile ilgilenmelidir. Otel içerisindeki tüm müsaitlik, fiyat bilgisi gibi değerler günlük olarak düzenlenmeli ve güncellenmelidir. Ancak bu noktada farklı zorluklar da online yöneticinizi beklemektedir. Channel manager için yöneticinizin sistemi iyi bilmesi ve otel yönetimine hâkim olması gerekir.

Channel Manager ve Online Süreç Yönetimi

Channel manager booking sistem içerisinde yer alan yazılım sistemidir. Bu sistemin öğrenilmesi için temelleri bilinmesi de bilinmesi gerekir. Karmaşık bir alan olan bu yapının her sistemde farklı olduğunu, ara yüzlerinin nasıl kullanılması gerektiğini bilmek çok önemlidir. İşlerin en iyi şekilde yürümesi için de booking yapılarına göre hizmet vermelisiniz. Booking, Agoda, Jolly, Hotelbeds gibi en önemli sitelere göre ayrı bir çalışma alanı sağlanmalıdır.

ResClick - Reservation System

Online alanlarınızı kontrol etmek için sisteminizde bir kişinin görevli olması gerekir. Müşterilerinize karşı sorumluluğunuz adına fiyatta ya da müsaitlik durumunda hata olması kabul edilebilir bir durum değildir. Bunun için her rezervasyon sitesine girerek sitenize ait extranet alanında kontrol sağlamalı ve güncellemelisiniz. Ancak bu oldukça zorlu ve uğraştırıcı bir işlemdir. Bir alanı düzenlerken, farklı bir sistemde sorun yaşamanız mümkündür. Ancak yeni bir sistem olan kanal yönetimi ile exranetlerle uğraşmadan tüm alanları tek seferde düzenleyebilirsiniz. İşlerin en hızlı şekilde yürütülmesi adına bu sistem istediğiniz düzenlemeleri yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Channel manager hotel sistemi içerisinde yer alan bir sistem olarak işin uzmanı kişiler tarafından yapılmalıdır. Sistem tüm extranet alanlarına ulaşmanızı sağlayan bir yapı olarak kontrol alanı sağlar. Her alanda aynı etkiyi yaratmak ve bir alanda oluşabilecek hatayı en kısa sürede düzenleyebilmek adına bu sistemi kullanmanız büyük kolaylık sağlamaktadır. Sistem yapısı özel bir yazılım alanı olması nedeniyle işinde uzman olan kişiler tarafından kurulması gerekir. Tüm işlemlerin detaylı bir şekilde çözülmesi ve sistemin ayarlanması için kurulumu bu kişilere bırakmanız gerekmektedir.

Otelinizde Channel Manager Kullanma Avantajları

Oteliniz için iki farklı channel manager kullanımı sağlayabilirsiniz. Pro ve saver olarak sağlanan bu iki seçeneğin sağladığı özellikleri de farklıdır. Saver modeli daha az seçenek sunmaktayken, Channel manager pro yapısı tüm özellikleri ve online otel dünyasına sizlere sunmaktadır. Sistem olarak büyük bir avantaj sağlamaktadır. Otelinize dair tüm bilgileri düzenleyebileceğiniz bu sistemi tüm detayları ve hizmetleri ile kullanmanız gerekir. Avantajlarına baktığımızda ise şu şekilde ıralayabiliriz:

Otel yapınıza ve diğer sistemlere en uygun olarak kullanılmaktadır. Sistem ile doğrudan entegre olmaktadır.

Channel manager pro ya da saver kurulumu sonrasında tüm booking dünyasına erişebilirsiniz. Tüm sitelerde müsaitlik durumunu, fiyatı ve diğer otel bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Rezervasyonları toplar ve bu gelen rezervasyonların uygulama üzerine işlenmesini sağlar.

Kanallara ve otel durumunuza göre gelen rezervasyonlar ve yüklenen bilgilere göre sıklıkla güncelleme sağlayarak diğer alanlara yönlendirme sağlar.

Overbooking durumunu yaşamamanız ve otelinizde en iyi hizmeti sağlamanız açısından müsaitlik durumunuzu tüm kanallarda aynı durumda görünmesini sağlar.

Channel manager otelinizi yönetmeniz adına iyi bir sistem olmakla birlikte fiyat yapısını da bir formül ile bağlar. Bu sayede herhangi bir fiyatlık değişikliğinde tüm kanallara gerekli bilgilendirmeler gönderilir.

Otelinizi en iyi şekilde yönetmek ve booking sisteminde doğru bir hizmet vermek adına kanal yönetimini en iyi şekilde yapmalısınız. Channel manager ile rezervasyonları yönetmek adına tüm sisteminizi buna entegre edebilir ve sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Meta Başlık: Channel manager ile rezervasyonları yönetmek

Meta Açıklama: Channel manager, otel yönetimini sağlamak ve rezervasyonları düzenlemek adına en iyi yöntemlerden biri olarak kullanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler: Channel manager, Channel manager booking, Channel manager hotel, Channel manager hotel

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!