Konaklama ve Otel Sistemlerinde Meta Search

Google ve diğer tüm arama motorları kendi içerisinde belirli bir sistematiğe ve arama yapısına sahiptir. Optimizasyon olarak adlandırılan bu işlem, kullanıcıların arama sayfalarında istedikleri bilgiye ulaşması adına hizmet vermektedir. Meta Search alanından baktığımızda, otel ve turizm sektörü içerisinde otelinize ait bilgilerin gelmesini sağlayan sistem olarak söyleyebiliriz. Ancak bu arama sonuçları sisteme göre uyarlanmalı ve doğru bir çalışma yapılmalıdır. OTA olarak bilinen online seyahat acenteleri dışında arama motorları içerisinde de fark edilmeniz bu sisteme bağlıdır.

Meta Search Nedir?

ResClick - Reservation System

OTA, otelinizin tanıtımını ve rezervasyon işlemlerini sürdürdüğünüz sistemlerdendir. Site içerisinde otel bilgileri, rezervasyon kanalları ve daha birçok alan yer almaktadır. Bu bilgilere ek olarak otelinizin genel arama sonuçlarında çıkması da belirli bir süreci barındırır. Meta Search nedir sorusu da bu noktada devreye girmektedir. Bir kullanıcı Google ya da OTA üzerinden arama yaptığında aradığı kelimelere uygun sonuç ekranlarına ulaşmasına meta search diyebiliriz. Ancak bu sistem OTA içerisinden yönetilmektedir.

Online booking platformlarının kendi alanları ve müşterilerine sunduğu hizmetler bulunur. Trivago, Booking, ETS, Jolly gibi kanallardan birini açtığınızda bir arama alanı ile karşılaşırsınız. Bu alan istediğiniz oteli ya da konaklama sistemini aramanızı sağlar. Meta search hotel kapsamında aramalarınıza göre lokasyon bilgisi ile birlikte sonuçları çıkaracaktır. Her OTA bu anlamda farklı bir yapı ve algoritma kullanır. Sistemin nasıl çalıştığı ise eski dönemlerde sır olarak saklansa da günümüzde büyük oran da bilinmektedir.

Meta Search Hotel Sistemi Nasıl Çalışır?

Kullanıcılar otel arama işlemlerini başlattığında, OTA kendi içerisindeki algoritmasını başlatır ve en uygun sonuçları ortaya çıkarır. Peki, bu sonuçlar nasıl oluşur? Hangi etmenler bu alanda büyük bir etkiye sahiptir? İşte tüm bunlar meta search sistemi altında çözüme kavuşturulmaktadır. Her platform CRS sistemlerini meta search alanına bağlaması gerekir. CRS bu noktada güçlü bir alt yapıya sahip olmalı ve tüm gelen yüksek sayıdaki sorgulara da yanıt vermesi beklenmektedir.

ResClick - Reservation System

Meta search kanallarında yapılan araştırmalar ilk olarak anahtar kelimeleri inceler. Lokasyon bilgisi burada önemlidir. Kaş otelleri dediğinizde, kaş içerisinde yer alan otelleri sizlere sunar. Ancak bu otellerin en iyi olup olmaması ya da nasıl hizmet verdiğini bilmek mümkün değildir. Bu kapsamda da OTA üzerinden araştırma yapılması gerekir. Ancak tüm bu alanlar içerisinde öne çıkmak için meta search marketing süreçlerini yapmanız gerekmektedir.

Google kendi yapısı üzerinde sunduğu SEO sistemi ile aynı düzende bir süreç ilerlemektedir. Meta search booking kapsamında da etiket ve anahtar kelime sistemi önemlidir. Otelinizi bir OTA sistemine kaydettikten sonra da bu alanda iyi hizmet verdiğinizi, nerede bulunduğunuzu açıklamalarınızda detaylı belirtmelisiniz. Konuma dayalı aramalarda ilk sıralarda çıkmak için de bu yapının doğru kullanılması ve otel sayfanızın ne kadar hit aldığı çok önemlidir.

Otel Sistemlerinde Meta Search

Otel yöneticileri, müşteri memnuniyeti ve müşteri kapasitesini artırmak adına birçok farklı yol izleyebilir. Bir otel içerisindeki süreçlerin doğru ilerlemesi adına, reklam çalışmalarının da iyi yapılması gerekir. Meta search hotel kullanımı kapsamında ise aramalarda ilk sıralarda çıkmak adına bu sistemlere büyük oranda önem vermeniz gerekir. İlk olarak tanıtımı nasıl yapacağınız ya da market kanallarını nasıl kullanacağınız çok önemlidir.

Google kendi yapısında birçok marketing alanı sunar. Bu alanlarda işletmenizi göstermek ve otelinizi tanıtmak için kullanabileceğiniz Hotels Ads sistemi bulunur. Bu sistem arama algoritmalarına yakın bir konumda ilerler. Otelinizi tanıtmak ve reklam çalışmaları için bu alanı kullanabilirsiniz. Meta search booking ve diğer tüm hizmetler için de Google üzerinde tanınan Google Hotel Center sistemini kullanmalısınız. Bu alanda otelinizi ekledikten ve çalışmaları yaptıktan sonra arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alabilirisiniz.

Booking & Konaklama

Konaklama sistemlerinde otellerin verdiği hizmetler ve sağladığı imkanlar büyük önem taşır. Bir otelde misafir olarak kalmak istenildiğinde iyi bir yer olması beklenir. Meta search hizmeti de bu alanda en iyi sonuçları vermek ve otel yapısını tanıtmak adına kullanılır. Gerek Google kanallarından gerek OTA sistemleri üzerinden doğru stratejiler ile yıllık müşteri kapasitenizi artırabilirsiniz.

Otel bilgilerinizi birçok farklı alana girerek, sunduğunuz hizmetleri ve otelinizi tanıtmanız gerekir. Ancak meta kapsamı içerisinde de iyi bir arama sonucu elde etmek için otel bilgilerinizi detaylı bir şekilde girmelisiniz. Eksik ya da güncellenmemiş bir bilgi sizleri kötü duruma düşürebilir. Özellikle Overbooking yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle meta search kanallarında iyi bir konumda çıkmak ve sürekli sistemini güncel tutmak gibi etmenleriniz olmalıdır. Bu sayede iyi bir hizmet alanı oluşturabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.

Otel hizmetleri içerisinde de birçok farklı etmen bulunur. Bu alanları doğru kullanarak, kendi yapınızı ve sisteminizi en iyi şekilde savunabilirsiniz. Otelinizi üst sıralara çıkarmak ve herkesin görmesini sağlamak için ise meta search kurtarıcınız olacaktır.

Meta Başlık: Konaklama ve Otel Sistemlerinde Meta Search

Meta Açıklama: Meta Search alanından baktığımızda, otel ve turizm sektörü içerisinde otelinize ait bilgilerin gelmesini sağlayan sistem olarak söyleyebiliriz.

Anahtar Kelimeler: Meta Search, Meta Search hotel, Meta Search marketing, Meta Search kanalları, Meta Search nedir, Meta Search ne demek, Meta Search booking

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!