RESCLICK DİJİTAL PAZARLAMA

İlk olarak digital marketing’te, reklam yapmadan önce, tüketicilerin davranışları ve bu davranışlar reklamınıza neler etki eder? ;   bunu incelemek lazım .

Digital marketinde te Google  çözümleri neler dir ? Google’da kullanıcılara nasıl ulaşılır ve reklamınızın etkin olmasını sağlarsınız?

Mobilin gelişimiyle birlikte çevrimiçi olmak artık çok kolay. Çevrimiçi olmuyoruz. Resmen çevrimiçi yasıyoruz.   Gerek reklam verme mercileri, gerekse sosyal medya ile kişilere ulaşmak çok kolay.

Öncelikle, bu konuda bilginiz yoksa Profesyonel bir ekiple Çalışmanız gerekli.

ResClick - Reservation System

Yıllar önce cebimizde yüksek hızla internete bağlanan cihazlar olacağı söylenseydi inanmak çok zor olurdu. Fakat şu anda taksi ihtiyacımız olsa bile mobil telefonumuzu kullanarak taksi çağırabiliyor, yemek siparişi verebiliyor, istediğimiz bir siteye kolayca ulaşabiliyoruz.

Mobil telefonların isteklerimize hızlı cevap vermesi tüketici davranışlarını değiştiriyor. Aslıda farkında olmadan mobil cihazlar hayatımızda bizim asistanlık görevini yaptığını ilk başta anlayamıyoruz.

Yapılan araştırmada, akıllı telefonlarınızdan ne kadar uzak kaldığınızı soruyorlar. İnsanlar günlük olarak ortalama 150 defa akıllı telefonuna baktığını kabul edersek, demek ki; akıllı asistanımızdan uzak kalmamız içten bile değil.

Baktığımızda, akıllı telefonlarımız bizim elimiz ayağımız olmuş durumda.

Yine araştırmalara bakıldığında, dünyada %72 oranında akıllı telefon kullanılma oranı mevcut.

Yıldan yıla bakıldığında, Turizm ve konaklama sektöründe neler değişiyor?

2016 yılı itibarıyla, konaklama sektöründeki aramalar mobilde  %39 oranında artmış durumda. Masaüstü cihazlardaki aramalara bakıldığında %12 oranında düşüş gerçekleştirmiş.  Görüldüğü gibi, davranışlarımız biraz daha mobile kaymaya başlamış.

Resclick Dijital pazarlama Nedir, reklam yapmaya başlamadan önce ürününüzün web sitelerinin alt yapıları gerek mobile, gerekse Masaüstü bilgisayarlarda en iyi şekilde kullanılabilmesi için, sitelerinizdeki hataları temizleyerek, sitenizin optimizasyonu nu sağladıktan sonra reklamlarınıza başlanır.

Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra, Resclick Digital Marketing Etkisi ni anlayacaksınız.

Siz; bireysel olarak kendi deneyiminizi düşünecek olursanız, 10-12 saniye boyunca açılmayan bir sitede kaç dakikanızı geçirirsiniz?

ResClick - Reservation System

Genelde kişiler, o siteden alışveriş yapmaya veya yapmamaya o anda karar vererek, siteyi terk ediyor. Mobil sitelerdeki hataların ayıklanması ve o sitenin hızlı bir hal alması, son tüketici için çok önemli.

Mobil reklamlardaki pastaya baktığınızda, Arama reklamları, Mobil reklamlar ve Video reklamları olarak öne çıkıyor. Pastanın büyük bir kısmını, mobil ve video reklamları oluşturmaya başlamış durumda.

Konaklama aramalarına baktığımızda Mobil’de %65 artmış durumda. Bunun birçok sebebi olabilir. Reklamların mobilden daha fazla görüntülenmesi olabilir, tüketici davranışlarının mobile kayması olabilir.

Aslına bakılırsa, yapılan reklamlarda ulaştığınız mecralardaki kişilere doğru reklamı göstermek ve doğru kişiye ulaşmak, reklamın kalitesini ön olana çıkartır.

Kullanmış olduğunuz anahtar kelimeler, seçmiş olduğunuz kullanıcı kesimi, yapılan reklamlardaki kullanılan bannerların pixel ve kalite yönetimi tamamen verilen reklamın profesyonelliğini gösterir. Ve yapılan reklamında karşı tarafın gözünde yer etmesi çok önemlidir.

Konaklama sektöründe genelde ilk olarak araştırmalar ön planda. İlk olarak gidilecek işletmeyi önce online olarak inceleyerek, kişiler kendilerini ikna ederler. İkna olduktan sonra birkaç defa o web sitesini ziyaret ederek, yorumları ve memnuniyetleri incelerler.  Sonrasında alım işlemi gerçekleşir.

Sosyal medya ’da, genelde,  deneyimler yaşandıktan sonra paylaşım gerçekleşiyor. Konaklama yaptığınız bir otelde, beğendiğiniz veya beğenmediğiniz birçok şey paylaşılabiliyor. Bu ‘da, siz nasıl tecrübe ettiyseniz, sizin paylaşımlarınızda, yeni gelecek kişilere ilham oluyor.

Konaklamalarda, %66 oranında o işletmeyle alakalı videolar izleniyor.

Online da sorulan sular günden güne artıyor.

Örneğin; Gideceğim yer nerde? Nereye yakın? Merkezlere ulaşmak kolay mı? Bu soruların tamamını, online platformlardan inceleniyor.

ResClick - Reservation System

 Resclick Digital Marketin Araştırması

Mobil cihazlarda reklamların arama oranlarını yükselişi.

Konaklama sektöründe  %39 artış göstermiş.

Yeme içme sektöründe  %72 artış göstermiş.

Kıyafet alımında % 68 artış göstermiş.

Elektronik eşya sektöründe  % 82 artış göstermiş.

Ürün hakkında video izlenmesi %66 oranında artış göstermiş.

Youtube mobile video izleme %67 artış göstermiş. 

Her şeyden önce, mobil aramalardaki dönüş oranları %11 artış göstermiş.

Bu demek oluyorki; mobil cihazlardan girilen kaliteli bir reklama tekrar dönüş yapılarak satın alma oranlarında büyük değişiklikler gözlenmekte.

Sorunsuz çözümleriniz için Resclick Dijital Pazarlama ile güvenilir ellerdesiniz.

Yorum bırakın

Resclick İle Bir Adım Önde Olun!